Opremi kuhinjski pult kot PROFESIONALEC

Opremi kuhinjski pult kot PROFESIONALEC 1700 1200 Dankuchen CELJE

Kuhinja je srce vsakega doma, kjer se prepletajo vonji, okusi in druženje. Kuhinjski pult pa je nedvomno ena izmed najpomembnejših površin v tej prostoru. Poleg svoje funkcionalnosti kot delovna površina, se lahko kuhinjski pult s pravo dekoracijo spremeni v osrednji element, ki bo zagotovo pritegnil pozornost vsakega gosta. Moderna dekoracija nam ponuja neskončne možnosti za popestritev kuhinjskega pulta s stilom in osebnim pridihom.

Srečujemo pa se s težavo, da ne vemo kako ga opremiti s primerno dekoracijo. Največkrat naš pult (ne ravno) krasijo manjši gospodinjski aparati, kot je opekač kruha, kavni aparat ali pa kakšen cvrtnik. Ampak to nam ne pričara občutka, da je naša kuhinja eleganten element doma.

 

Spodaj vam podajamo nekaj nasvetov kako boste svojo kuhinjo dvignili na višji nivo s primerno dekoracijo.

Stojalo za torto

Zakaj bi lepa stojala za torte ali okrasne krožnike skrivali v predalih in kuhinjskih omaricah? Pokažite jih in s tem kuhinji dodajte malo tiste elegance, ki jo potrebuje. Tako so že v baročnih časih prikazovali koliko bogastva premorejo. Na stojala pa lahko v višino postavite še nekaj krožnikov, da se poigramo z različnimi višinami. Seveda lahko nanje postavite sadje, piškote ali druge dobrote. Lahko pa jih naložite z drugimi pripomočki, kot je kuhinjsko olje, pribor, kozarčki itd.

Cvetje v lončku

Na kuhinjski pult postavite zelene rastline v okrasnih loncih. To je enostavna rešitev, da bo vaša kuhinja zaživela. Celoten prostor bo deloval bolj odprt in zračen, prav tako pa bo zelena barva razbremenila morebitno monotonost kuhinjskih omaric. Pazite le, da ne izberete strupenih rastlin, saj se na kuhinjskem pultu pripravlja hrana. Praktična rešitev pa so tudi razna zelišča, ki ne bodo samo izgledala in dišala čudovito, še uporabna so pri vsakodnevnem kuhanju.

Kuhinjski pripomočki

Vsi poznamo klasične lončke namenjene kuhinjskim pripomočkom, kot so kuhalnice in zajemalke, a naj vam damo majhen nasvet kako tudi to spremeniti v bolj ‘dizajnerske kose’. Uporabite vaze! Ja, prav ste slišali. Poigrajte se z lončki za cvetje ali vazami, ki bodo kuhinji dodali barvo, teksturo in različne oblike, še vedno pa bodo služili svojemu namenu – shranjevanje pripomočkov. Ne samo, da je kuhanje enostavnejše, super izgleda!

Knjige in deske

Na steno za kuhinjo naslonite kuhinjske knjige in deske za rezanje. Poigrajte se z barvami in teksturo. Če je vaša stenska obloga v lesenem dekorju, na njo naslonite kuharske knjige v svetlih ali živih barvah ter črne rezalne deske. Če pa imate na steni svetle ploščice, steklo ali kar samo steno pa se poigrajte z lesenimi deskami ter dodajte knjige v barvah ostalih elementov v kuhinji – vedno dobrodošla je zelena barva.

Krpe in servieti

Vključite tudi kuhinjske krpe prijetnih barv in dizajnov ter s tem finalno dopolnite kuhinjski pult. Priporočamo, da se držite nežnejših barv, ki sovpadajo z ostalimi dekorativnimi elementi v prostoru. Ali pa se odločite za kontrastni poudarek in ob beli lonček z zeleno rastlino položite črno krpo. Lahko pa krpo obesite tudi na ročaj pečice ali na ročaj kuhinjskega elementa in s tem ponesete dekoracijo čez celotno kuhinjo.

Še nekaj nasvetov za na konec:

 • Uporabljajte dekoracijo v lihih številih. Na primer dodajte 1 desko za rezanje ali 3.
 • Postavite več dekorativnih elementov na skupno mesto (v skupino), da bo delovalo bolj polno in sistematsko. Ne razporejajte jih čez celotno kuhinjo.
 • Izberite elemente različnih višin in oblik, da dodate razgibanost. Torej visoko in ozko desko za rezanje in manjši trebušast lonček z zelenjem.
 • Uporabljajte različne teksture, barve in materiale, da pričarate razgibanost.
 • Vseeno pa pazite, da kuhinjskega pulta ne zapolnite preveč. Še vedno mora biti v prvi vrsti funkcionalen.

Če pa ne veste, kje bi dobili ravno pravo dekoracijo, ki se bo podala v vašo kuhinjo, pa si oglejte tudi našo spletno trgovino z dodatki za dom.

 

Za dodatne ugodnosti pa ob nakupu uporabite kodo: DAN10

Prijava na novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in dogodkih v DanKüchen Celje.

  Lokacija

  Teharska cesta 4,
  3000 Celje

  Odpiralni čas

  pon- pet: 9:00 – 19:00
  Sobota: 9:00 – 13:00
  Nedelja: zaprto

  © ctrl.media | Jurij Križnik s.p,.| Vse pravice pridržane.