Dodatki v kuhinjskih elementih za pribor, steklenice, pladnje in drugo

Dodatki v kuhinjskih elementih za pribor, steklenice, pladnje in drugo 1920 1080 Dankuchen CELJE

Izdelava kuhinje oziroma kuhinjskih elementov po meri nudi veliko mero funkcionalnosti in udobja, medtem ko je pomembno tudi to, kako boste uredili notranjost elementov, zato da boste imeli vse pripomočke in živila pri roki ter da bo celotna izkušnja kuhanja in priprave hrane čim bolj priročna. Ravno zato so na voljo različni dodatki v kuhinjskih elementih, ki vam omogočajo organiziranje pripomočkov in živil ter optimalno shranjevanje na dosegu roke. Nekatere dodatke lahko kupite posamično in jih dopolnjujete, druge pa je dobro načrtovati že pri izdelavi kuhinje po meri.

Vložki in razdelilniki za jedilni pribor in začimbe

Vložke in razdelilnike iz lesa, plastike ali kovine lahko enostavno postavite v predal. Če želite imeti organiziran jedilni pribor, lahko izberete vložke, ki jih v ustreznih dimenzijah postavite v bolj plitve predale. Še vedno boste lahko ločili nože, vilice, manjše in velike žlice ter drug jedilni pribor.

Če pa želite imeti vse začimbe, ki jih uporabljate pri kuhanju, organizirane, pa vložke z ločevalnimi pregradami lahko postavite v bolj globoke predale. Če imate veliko zbirko nožev, so na volj tudi posebni izvlečni vložki za nože.

Sistem kljukic na podlagi za shranjevanje krožnikov in loncev

Če krožnike ne želite shranjevati tako, da jih polagate enega na vrh drugega, lahko v izvlečne spodnje kuhinjske omarice dodate sistem kljukic, ki je posebej namenjen za shranjevanje krožnikov. Običajno lesene kljukice so nastavljive in jih lahko premikate po podlagi, zato da ustvarite ločene prostore za večje in manjše krožnike. Krožniki tudi ne bodo drseli po podlagi.

Enak sistem lahko uporabite tudi za organizacijo loncev, skled in ponev. Tako vam ne bo potrebno vsakič znova premikati vseh loncev, zato da bi prišli do tistega čisto na dnu.

Modularne izvlečne police za steklenice

Izvlečne police za steklenice je dobro načrtovati že pri izdelavi kuhinjskih omaric po meri, saj gre za modularne in ožje izvlečne elemente z dvojnimi ali trojnimi globokimi policami, na katere lahko postavite različne steklenice, jedilna olja, kis, omake, začimbe in druge pripomočke, ki so višji.

Izvlečne police za steklenice je najbolje vgraditi v bližini kuhalne plošče, zato da boste imeli vse sestavine za kuhanje hitro pri roki.

 

 

Kompaktni nosilci za čistila

V omarico pod pomivalnim koritom lahko namestite tudi kompaktne nosilne elemente, kjer lahko na dveh višinah shranite različna čistila, vrečke za koše, papirnate brisače, sredstva za pomivanje posode in drugo. Za manjše pripomočke, kot so na primer gobice in krpe, pa lahko namestite žičnate košarice, ki razmejujejo prostor z ostalimi čistili. Košarice lahko tudi snamete in jih preuredite.

 

 

Ostali dodatki v kuhinjskih elementih

Da bi čim bolje izkoristili razpoložljivi prostor v kuhinji, lahko za shranjevanje in organiziranje različnih kuhinjskih pripomočkov uporabite tudi običajno neizkoriščene kote, ki so težje dostopni, vendar je mogoče pri izdelavi kuhinjskih elementov vgraditi drsne vogalne enote, ki jih preprosto potegnete ven in imate pregled nad pripomočki  na policah.

Sicer pa lahko v kuhinjske elemente dodate tudi vgradne koše za smeti, stojala za vino, vrtljive kotne elemente za shranjevanje, notranji odcejalnik posode, notranje izvlečne mrežne predale, izvlečni sistem za začimbe s pralno vrečko za shranjevanje kruha, prilagodljiv delilnik steklenic in mnogo več.

Pregradni razdelilniki za pladnje

Če želite imeti organizirane servirne in kuhinjske pladnje, jih lahko posamično razvrstite na običajno lesene in kompaktne ločevalne pregrade, ki so v celotnem modelu nameščene znotraj kuhinjske omarice. Pri tem ni nujno, da so predali drsno izvlečni. Vsi pladnji tako stojijo pokončno oziroma pod kotom slonijo na pregradi in vam zato nudijo veliko preglednost. Pregradne razdelilnike za pladnje lahko položite na podlago v spodnjih kuhinjskih omaricah ali pa jih postavite v kuhinjsko omarico nad pultom. Če želite, lahko nanje postavite tudi kuharske knjige.

Prijava na novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh akcijah, novostih in dogodkih v DanKüchen Celje.

  Lokacija

  Teharska cesta 4,
  3000 Celje

  Odpiralni čas

  pon- pet: 9:00 – 19:00
  Sobota: 9:00 – 13:00
  Nedelja: zaprto

  © ctrl.media | Jurij Križnik s.p,.| Vse pravice pridržane.